Ședința Colegiului Prefectural, 30 ianuarie 2019

Prima ședință din acest an a Colegiului Prefectural al  judeţului Suceava s-a desfășurat miercuri,   30 ianuarie 2019, la ora 10,00, în sala „Bucovina”  din Palatul Administrativ Suceava.

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi a  prezentat “Raportul de activitate al Instituţiei Prefectului-judeţul Suceava”, pentru anul 2018.

Alături de prefect, au fost prezenți la eveniment subprefectul Silvia Boliacu, șefii instituțiilor descentralizate, reprezentanți ai instituțiilor din structura Ministerului de Interne, salariați ai Instituției Prefectului.

În  anul 2018, Instituția Prefectului – Județul Suceava, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate și celelalte structuri subordonate ministerelor, organizate în județ, Consiliul Județean Suceava, primăriile, organizațiile reprezentative ale sindicatelor, patronatelor, alte forme de asociere și mass-media locală, a gestionat eficient activitățile din sfera de competență și a îndeplinit rolul de interfață între autoritatea publică centrală și cetățean.

În anul 2019, pe lângă obiectivele privind  respectarea Constituției și a  cadrului legislativ cu aplicare în toate domeniile de activitate, Instituția Prefectului are ca obiective  majore participarea la acţiunile organizate la nivelul judeţului în perioada în care România deține Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene și asigurarea condiţiilor tehnice și logistice  pentru cele două procese electorale ce vor avea loc: alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidențiale.

La finalul ședinței, directorul executiv cu delegare de atribuții de la  Direcția de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinariu,   a prezentat o informare privind situația cazurilor de infecții respiratorii și gripă la nivelul județului Suceava.