Ședința Colegiului Prefectural decembrie 2018

Membrii Colegiului Prefectural –județul Suceava – s-au reunit în ultima ședință a acestui an  joi, 13 decembrie 2018, de la ora 10:00, în sala “Bucovina” din Palatul Administrativ.

La primul  subiect de pe ordinea de zi, șefii secțiilor de Drumuri și Poduri  Câmpulung și Suceava,  Liliana Dranca și  Gheorghe Arteni, au prezentat   “Măsuri pentru menţinerea viabilităţii Drumurilor Naţionale din judeţul Suceava. Lucrări de deszăpezire şi stocurile de material antiderapant pentru sezonul rece 2018-2019”.

Medicul veterinar  Dănuţ Corneanu, director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr.  Liliana Grădinariu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Suceava, și Latiş Vasile, comisar şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au prezentat “Măsuri în domeniul siguranţei alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Celelalte subiecte ale ședinței s-au referit  la  “Măsuri de ordine publică şi siguranţă a populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă”, prezentate de  comisar şef Adrian Buga – împuternicit adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava,  colonel Costică Ghiaţă Costică – inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, și lt.col. Mihai Marian Lungu – inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

La finalul ședinței, membrii Colegiului Prefectural al Județului Suceava au adoptat Hotărârea Nr. 6, din 13 decembrie 2018, privind măsurile în domeniul siguranței alimentare și în domeniul ordinii publice și siguranței populației în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit acesteia, în perioada 23 decembrie 2018-6 ianuarie 2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava și Inspectoratul de Jandarmi Suceava vor informa Instituția Prefectului –județul Suceava cu privire la deficiențele constatate pe linia verificărilor efectuate în domeniul siguranței alimentare și a ordinii publice și siguranței naționale, precum și măsurile luate pentru remedierea acestora.