Ședința Colegiului Prefectural iulie 2019

Membrii Colegiului Prefectural Suceava s-au reunit  în ședință  ordinară, luni 29 iulie 2019, de la ora 09,00, în sala “Bucovina” din Palatul Administrativ.

La începutul întâlnirii, Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a  rugat șefii instituțiilor descentralizate  prezenți  la întâlnire să aibă în vedere “actualizarea tuturor documentelor” din cadrul instituțiilor pe care le reprezintă,  conform noului Cod administrativ intrat în vigoare prin publicarea Ordonanței 57 din 2019, potrivit căruia au fost modificate mai multe acte normative.

În prima parte a ședinței, la primul punct de pe ordinea de zi,  prefectul Mirela Elena Adomnicăi a prezentat “Evaluarea Planului de acţiuni pentru realizarea în judeţul Suceava a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2018-2020, la semestrul I 2019”.

Deși  în domeniul Afacerilor Interne nu sunt  acțiuni cu termen de finalizare în trimestrul al II-lea, prefectul județului Suceava s-a referit în mod special  asupra obiectivului  „Creșterea capacității operaționale şi gestionarea la standarde de calitate a misiunilor executate în folosul populației, astfel încât să existe o reducere semnificativă a impactului efectelor situațiilor de urgență”, obiectiv primordial mai ales în situațiile de urgență survenite în perioada primului semestru.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat  că pentru îndeplinirea acestui obiectiv a  fost realizată “gestionarea unitară a situațiilor de urgență, monitorizarea tuturor avertizărilor privind producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase în judeţ şi asigurarea înştiinţării, avertizării, prealarmării, alarmării în timpi operativi a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, populaţiei şi salariaţilor.

“În situația în care aceste atenționări meteorologice s-au concretizat prin producerea unor situații de urgență, s-a acționat prompt, în timp operativ, pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative produse”, menționează raportul respectiv.

Direcția de Sănătate Publică este pregătită pentru realizarea activităților epidemiologice în situații de urgență

În a doua parte a ședinței Colegiului Prefectural Suceava,  reprezentanta Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a vorbit despre “Supravegherea epidemiologică, prevenţia şi controlul principalelor boli transmisibile la nivelul judeţului Suceava”.

Dr. Zorescu a informat că, în cursul semestrului I al anului 2019,  DSP Suceava a urmărit protejarea sănătății populației împotriva principalelor boli transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinare.

În acest sens, în ultima perioadă,  având în vedere că în primele  6 luni ale acestui an au fost confirmate 240 de cazuri de rujeolă sporadice sau grupate în 5 localități din județ, DSP Suceava a  organizat o campanie suplimentară de vaccinare  împotriva acesti boli, fiind vaccinați aproximativ 100 de copii care nu erau imunizați împotriva acestei boli.

Dr. Cătălina Zorescu a mai precizat că Direcția de Sănătate Publică Suceava este pregătită pentru realizarea activităților epidemiologice în situații de urgență provocate de calamități naturale, alături de celelalte structuri județene, iar în acest sens instituția dispune de o rezervă antiepidemică de materiale sanitare, echipamente și dezinfectanți pentru intervenții de urgență.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava