Statistică 02.01.2021

Astăzi, 02.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    13957 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 21 persoane declarate vindecate.

        Din totalul celor 506  pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 164 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 90 pacienți sunt în zona tampon și 252 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

        Din cei 164 pacienți diagnosticați Covid-19:

15 prezintă forme ușoare;

80 prezintă forme medii ale bolii;

52 prezintă forme severe;

17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 3 ventilați invaziv).

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 350 paturi libere, din care 62 pentru pacienți Covid-19, 193 în sectorul non-Covid și 95 pentru zona tampon.

        La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid, sunt 23 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 11 pentru pacienții non-Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 62 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare, 43 prezentând forme medii, 10 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

        La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 14 prezintă forme medii și 4 forme grave, 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (18 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 5 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 13 prezentând forme medii) și  3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 24 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare și 1 persoană cu formă medie) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 22 locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 287 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 107.

        La nivelul județului sunt disponibile 155 de locuri libere Covid și 109 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

        Numărul total de persoane testate până în prezent este de 104.485 în ultimele 24 de ore fiind testate 167 de persoane.

        La data prezentului comunicat se află în carantină 851 persoane, din care 18 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

        De asemenea, în izolare la domiciliu se află 524 de persoane, din care 10 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

         Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

         La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 927 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

        În  cursul zilei de 01.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1299 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 60 societăți comerciale. Au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

        Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

         Dragi suceveni, am avut un an în care am stat mereu în alertă, un virus perfid ne-a testat tuturor limitele, ne-a forțat toate aspectele vieții, de la cele profesionale și până la cele personale. Dar împreună, populația județului și autorități, am trecut prin acest an în care am fost greu încercați. An în care Suceava și-a arătat adevărata față, în care implicarea civică, devotamentul celor aflați în prima linie și responsabilitatea personală a sucevenilor s-au împletit armonios.

        În numele membrilor CJSU adresez public un gând de recunoștință cetățenilor și agenților economici din județ, pentru respectarea voluntară a măsurilor sanitare preventive. Ne dorim, cu toții, să treacă această pandemie și să rămânem sănătoși, să ne reluăm viața așa cum o știam, să repornim pe un drum al înțelegerii, al încrederii și al toleranței, tipic zonei noastre dragi.

        Vă doresc dragi suceveni un an în care să vă puteți bucura de familie, de prieteni, de activități normale!

        Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc cadrelor medicale și colegilor din structurile MAI, voluntarilor și societății civile, pentru implicare, sacrificii personale, în aceste zece luni dificile. Situația epidemiologică actuală de la nivelul județului Suceava vi se datorează vouă, tuturor!