Statistică 06.01.2021

Astăzi, 06.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14235 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 37 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 46 persoane declarate vindecate.

        Din totalul celor 538 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 175 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 pacienți sunt în zona tampon și 270 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

        Din cei 175 pacienți diagnosticați Covid-19:

20 prezintă forme ușoare;

86 prezintă forme medii ale bolii;

50 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 4 ventilați invaziv).

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 322 paturi libere, din care 55 pentru pacienți Covid-19, 175 în sectorul non-Covid și 92 pentru zona tampon.

        La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 21 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non-Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 cu forme ușoare, 45 prezentând forme medii, 13 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

        La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 17 prezintă forme medii și 5 forme grave, 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 forme medii și 5 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare și 14 prezentând forme medii) și  3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 21 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 1 persoană cu formă medie), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 19 locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 316 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 111.

        La nivelul județului sunt disponibile 132 de locuri libere Covid și 107 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

        Numărul total de persoane testate până în prezent este de 107.250 în ultimele 24 de ore fiind testate 1.014 de persoane.

        La data prezentului comunicat se află în carantină 809 persoane, din care 108 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

        De asemenea, în izolare la domiciliu se află 552 de persoane, din care 114 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

         Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 19 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

         La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1043 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

        În  cursul zilei de 05.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1291 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 63 societăți comerciale. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6900 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

        Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

        Începem anul cu speranța că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viață normală, cu toții. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenți  și să respectăm în continuare măsurile de prevenție sanitare, care și-au dovedit deja eficiența.

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

       

 

Astăzi, 6 ianuarie 2021, ora 11:00, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a convocat la sediul Palatului Administrativ, o ședință de lucru în vederea pregătirii celei de-a doua etape a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivelul județului Suceava. La acestă ședință au fost convocați șefii instituțiilor componente din Nucleul Județean de Coordonare a Vaccinării de la nivelul județului Suceava, primarii celor 16 localități unde sunt stabilite cele 30 de centre de vaccinare pentru faza a doua. și managerii spitalelor din județ unde sunt organizate centrele de vaccinare pentru faza I.

Scopul ședinței a fost acela de a discuta toate aspectele legate de pregătirea logistică a centrelor, amenajarea acestora astfel încât să îndeplinească condițiile igienico-sanitare, respectarea condițiilor de funcționare conform protocolului național și autorizarea acestora de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.