Statistică 07.01.2021

Astăzi, 07.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14307 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 27 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 37 persoane declarate vindecate.

        Din totalul celor 543 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 173 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 81 pacienți sunt în zona tampon și 289 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

        Din cei 173 pacienți diagnosticați Covid-19:

19 prezintă forme ușoare;

61 prezintă forme medii ale bolii;

73 prezintă forme severe;

20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 5 ventilați invaziv).

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 314 paturi libere, din care 57 pentru pacienți Covid-19, 153 în sectorul non-Covid și 104 pentru zona tampon.

        La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid, sunt 22 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non-Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme ușoare, 63 prezentând forme medii, 10 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

        La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 21 prezintă forme medii și 5 forme grave, 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 12 prezentând forme medii) și  2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 28 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 cu forme ușoare și 3 persoane cu formă medie), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 19 locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 328 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 97.

        La nivelul județului sunt disponibile 124 de locuri libere Covid și 119 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

        Numărul total de persoane testate până în prezent este de 108.147 în ultimele 24 de ore fiind testate 897 de persoane.

        La data prezentului comunicat se află în carantină 892 persoane, din care 116 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

        De asemenea, în izolare la domiciliu se află 584 de persoane, din care 69 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

         Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

         La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1080 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

        În  cursul zilei de 06.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1281 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 51 societăți comerciale. Au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6750 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

        Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

        Solicităm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

        Având în vedere importanța organizării eficiente a strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul județului Suceava, prefectul județului a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava să inițieze o campanie de recrutare de voluntari din rândul personalului medical în echipele mobile de vaccinare anti-COVID-19.

         În vederea unei bune desfăşurări a activităţilor de vaccinare împotriva SARS-COV-2, prefectul județului a solicitat conducerii DSP Suceava întreaga disponibilitate în înscrierea voluntarilor în cadrul echipelor mobile de vaccinare, personalul medical interesat trebuind să deţină în acest sens aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor, respectiv certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali.