Statistică 08.01.2021

Astăzi, 08.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14331 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 22 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 21 persoane declarate vindecate.

        Din totalul celor 560 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 304 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

        Din cei 185 pacienți diagnosticați Covid-19:

17 prezintă forme ușoare;

95 prezintă forme medii ale bolii;

54 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 6 ventilați invaziv).

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 320 paturi libere, din care 57 pentru pacienți Covid-19, 149 în sectorul non-Covid și 114 pentru zona tampon.

        La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 23 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non-Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 cu forme ușoare, 56 prezentând forme medii, 15 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

        La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 19 prezintă forme medii și 5 forme grave, 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 forme medii și 4 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 14 prezentând forme medii) și  1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 25 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 3 persoane cu formă medie), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 17 locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 342 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 92.

        La nivelul județului sunt disponibile 121 de locuri libere Covid și 126 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

        Numărul total de persoane testate până în prezent este de 108.953 în ultimele 24 de ore fiind testate 806 de persoane.

        La data prezentului comunicat se află în carantină 986 persoane, din care 128 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

        De asemenea, în izolare la domiciliu se află 661 de persoane, din care 96 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

         Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 11 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 19 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 18 au peste zece cazuri în evoluție.

         La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1149 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

        În  cursul zilei de 07.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1284 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 35 societăți comerciale. A fost constatată 1 infracțiune de zadarnicirea combaterii bolilor și  au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

        Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

        Solicităm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Prefectul județului precizează că a solicitat la nivelul instituției ca angajații să își exprime opțiunea cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, în urma consultării personalului din cadrul Instituției Prefectului județului Suceava, din 41 de angajați, un număr de 33 de persoane au declarat că doresc să se vaccineze.

În contextul demarării celei de a doua etape a campaniei de vaccinare voluntară împotriva COVID-19, prefectul județului face un apel către suceveni să se informeze corect despre beneficiile vaccinării, și să decidă în cunoștință de cauză. “Eu, personal, mă voi vaccina, pentru sănătatea mea, a familiei, a celor din jur! Consider că este nevoie de un efort colectiv susținut că să revenim la o viață normală, să ieșim din bulă, să construim punți între comunități, să ne contrazicem argumentat, să ne informăm corect despre vaccinul împotriva COVID-19, să fim mai responsabili, să-i ajutăm pe cei de lângă noi, să începem să comentăm mai puțin despre probleme și să vorbim mai mult despre soluții. Cred că împreună vom reuși să revenim curând la o viață socială și economică normală!”