Statistică 09.01.2021

Astăzi, 09.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14365 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 25 persoane declarate vindecate.

        Din totalul celor 508 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 176 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 65 pacienți sunt în zona tampon și 267 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

        Din cei 176 pacienți diagnosticați Covid-19:

18 prezintă forme ușoare;

89 prezintă forme medii ale bolii;

53 prezintă forme severe;

16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 2 ventilați invaziv).

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 371 paturi libere, din care 62 pentru pacienți Covid-19, 189 în sectorul non-Covid și 120 pentru zona tampon.

        La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 29 ventilatoare libere, din care 13 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non-Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 95 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 cu forme ușoare, 71 prezentând forme medii, 10 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 0 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

        La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 20 prezintă forme medii și 8 forme grave, 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 10 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 8 prezentând forme medii) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 29 locuri în sectorul Covid.

        La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 5 persoane cu formă medie),1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 347 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 86.

        La nivelul județului sunt disponibile 112 de locuri libere Covid și 132 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

        Numărul total de persoane testate până în prezent este de 110.014 în ultimele 24 de ore fiind testate 1.061 de persoane.

        La data prezentului comunicat se află în carantină 1051 persoane, din care 156 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

        De asemenea, în izolare la domiciliu se află 696 de persoane, din care 85 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

         Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 13 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 22 au peste zece cazuri în evoluție.

         La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1243 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

        În  cursul zilei de 08.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1292 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 58 societăți comerciale. Au  fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

        Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Astăzi, 9 ianuarie 2021, ora 11:00, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-COV-2 a organizat o ședință de lucru în sistem videoconferință, în cadrul cărei s-au discutat aspecte legate de derularea campaniei de vaccinare. De la nivelul județului au participat prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Laura Morar și Daniel Prorociuc.

Precizăm faptul că la nivelul județului Suceava cele 30 de centre de vaccinare pentru faza a doua de la nivelul celor 16 localități din județ vor fi operaționale începând de săptămâna viitoare. Alături de aceste 30 de centre de vaccinare comunitară, se vor menține și 4 centre de vaccinare de la nivelul spitalelor Suceava, Rădăuți, Gura Humorului și Siret, care vor deservi populația județului în faza a doua. Prefectul județului mulțumește public autorităților publice locale pentru implicare în asigurarea logisticii și pentru efortul operativ, succesul campaniei de vaccinare voluntară poate readuce revenirea la normalitatea dorită de noi toți.