Statistică 11.01.2021

Astăzi, 11.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14491 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 20 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 12 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 538 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 69 pacienți sunt în zona tampon și 278 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

  Din cei 191 pacienți diagnosticați Covid-19:

16 prezintă forme ușoare;

97 prezintă forme medii ale bolii;

59 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 4 ventilați invaziv).

  Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 341 paturi libere, din care 51 pentru pacienți Covid-19, 174 în sectorul non-Covid și 116 pentru zona tampon.

  La unitatea ATI sunt disponibile 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 25 ventilatoare libere, din care 10 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 96 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 cu forme ușoare, 64 prezentând forme medii, 15 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 0 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

          La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 20 prezintă forme medii și 6 forme grave, 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și 4 cu forme grave) și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 11 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 10 prezentând forme medii) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 25 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 366 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 87.

 La nivelul județului sunt disponibile 103 de locuri libere Covid și 133 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 110.549, în ultimele 24 de ore fiind testate 68 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 968 persoane, din care 52 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

          De asemenea, în izolare la domiciliu se află 665 de persoane, din care 39 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

           Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 30 au sub zece cazuri în evoluție iar 22 au peste zece cazuri în evoluție.

  La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1198 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

  În  cursul zilei de 10.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1267 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 65 societăți comerciale. Au  fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale în valoare de 16000 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

  Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro