Statistică 14.01.2021

  Astăzi, 14.01.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    14806 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 41 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 560 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 188 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 75 pacienți sunt în zona tampon și 297 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

  Din cei 188 pacienți diagnosticați Covid-19:

35 prezintă forme ușoare;

87 prezintă forme medii ale bolii;

48 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 5 intubați ventilați invaziv).

  Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 320 paturi libere, din care 48 pentru pacienți Covid-19, 160 în sectorul non-Covid și 112 pentru zona tampon.

  La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid, sunt 25 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non- Covid.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 96 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare, 63 prezentând forme medii, 17 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber 1 loc în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

          La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 12 prezintă forme medii și 8 forme grave, 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și 4 cu forme grave) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare și 13 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.

          La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 2 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 370 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 87.

 La nivelul județului sunt disponibile 91 de locuri libere Covid și 132 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 113948, în ultimele 24 de ore fiind testate 1025 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 1069 persoane, din care 130 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

          De asemenea, în izolare la domiciliu se află 700 de persoane, din care 53 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

           Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 7 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

  La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1286 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 13.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1280 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 61 societăți comerciale. Au  fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       

        Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

        Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

        Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro