Statistică județ 12.08.2020

Astăzi, 12.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3966 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 498 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 133 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 121 pacienți sunt în zona tampon și 244 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 133 pacienți diagnosticați Covid- 19, 79 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 43 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 66 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36849 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 403 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 430 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 148 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, conform raportării DSP Suceava, în județul Suceava sunt 322 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 11.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  399 persoane.

De asemenea,  au fost verificate 71 societăți comerciale, a fost constatată 1 infractiune – „zadarnicirea combaterii bolilor ” și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

            Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare fizică și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!