Statistică județ 14.08.2020

Astăzi, 14.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3997 de persoane declarate vindecate.

          La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

          Din totalul celor 523 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 137 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 141 pacienți sunt în zona tampon și 245 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 137 pacienți diagnosticați Covid- 19, 88 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 36 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

          La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 64 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 11 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

          Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

          Numărul total de persoane testate până în prezent este de 37454 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 325 de persoane.

          La data prezentului comunicat se află în carantină 498 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 88 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

          Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

          La data prezentului comunicat, conform raportării DSP Suceava, în județul Suceava sunt 332 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

          În  cursul zilei de 13.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  432 persoane.

          De asemenea,  au fost verificate 95 societăți comerciale și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17500 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

          Prefectul județului Suceava a convocat astăzi, 14 august a.c.,           în ședință operativă, șefii structurilor MAI pentru analiza Planului de măsuri privind instituirea acțiunilor din competența structurilor MAI pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor religioase și cultural artistice organizate în perioada 14.08- 19.08.2020, în județul Suceava.

          Astfel în cadrul ședinței operative au fost prezentate locațiile în care sunt preconizate manifestări religioase cu o largă participare din partea populației, măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență ce se pot produce pe timpul acestora, forțele și mijloacele de intervenție, precum și rezervele pregătite pentru a interveni funcție de necesitățile operative.

          Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

                        Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului- Județul Suceava solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală inclusiv în spațiile deschise dar aglomerate, măsuri care sunt necesare pentru a proteja atât sănătatea noastră cât și pe cea a celor din jur.