Sprijin pentru refugiații din Ucraina

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor ucraineni care intră pe terioriul țării noastre în această perioadă o broșură cu informații privind obținerea azilului, dreptul la muncă, servicii medicale și alte detalii importante pentru cetățenii ucraineni.

Broșura în engleza poate fi accesată la link-ul

Broșura în ucraineană poate fi accesată la link-ul

Hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava privind sprijinul pentru refugiații din Ucraina:

  • Hotărârea nr. 27 din 17.03.2022 privind stabilirea fluxului pentru consultarea și aprobarea prin corespondență a proiectelor Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava ce urmează a fi adoptate în contextul gestionării afluxului de cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 26 din 15.03.2022 privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat Ucraina poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 25 din 15.03.2022 privind aprobarea completării Listelor aferente cazării la nivelul județului Suceava pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite ca urmare a conflictului militar din Ucraina poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 24 din 11.03.2022 privind aprobarea locațiilor de cazare pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, ca urmare a conflictului militar dintre Ucraina și Rusia poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 23 din 02.03.2022 privind dispunerea unor măsuri pentru gestionarea afluxului mare de cetățeni refugiați pe teritoriul județului Suceava, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 19 din 25.02.2022 privind dispunerea unor măsuri pentru asigurarea unui răspuns operativ integrat având în vedere afluxul de cetățeni ucraineni pe teritoriul județului Suceava, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 18 din 24.02.2022 privind propunerea de amenjare a Taberei Mobile pentru refugiați în orașul Siret, în cadrul Complexului Sportiv  – Stadionul „9 Mai”, începând cu data de 24.03.2022, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 17 din 24.02.2022 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Taberei Mobile pentru refugiați, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 16 din 24.02.2022 privind înaintarea propunerii către Consiliul Județean Suceava pentru alocarea unor fonduri necesar a fi utilizate pe durata stărilor potențial generatoare de situații de urgență la nivelul județului Suceava, poate fi consultată aici.
  • Hotărârea nr. 15 din 23.02.2022 privind solicitarea scoaterii de la rezerva de stat a unor mijloace de cazarmament, necesare a fi utilizate pe durata stărilor de urgență sau a stărilor potențial generatoare de situații de urgență la nivelul județului Suceava, poate fi consultată aici.